Четвер, 16.05.2024, 13:17
Вітаю Вас Гість
Головна

Реєстрація

Вхід

RSS
Головна » 2011 » Листопад » 9 » Вовки
21:12
Вовки

Однією з найпоширеніших тварин в Євразії та Північній Америці є вовк. І не дивлячись, що вовки останнім часом винищуються, як шкідники, їх популяція все одно не меншає.

Вовки ж тварини не примхливі і здатні досить швидко пристосовуватися до нових умов життя. Але найкраще середовище проживання вовка – ліс, гірські райони (поблизу гірських струмків), лісостеп, або заболочені низини. Головною умовою є, звичайно ж, наявність великої кількості їжі, так як вовки схильні швидко втрачати сили, якщо довгий час не харчуються.

Середня тривалість життя вовка складає 12 – 15 років. Але мало які особини доживають до такого віку, так як багато вмирає або від голоду, або ж, від величезної кількості хвороб, притаманних цим тваринам. Вони здатні долати великі відстані за відносно маленький проміжок часу і в основному тримаються на самоті. Тільки зрідка можуть об’єднуватися в групи по 10-12 особин для збільшення продуктивності полювання.

У плані пошуку пари, вовки вибирають її раз і на все життя. А після виведення вовченят формують сімейну групу. Малюків, як правило, народжується 6-8 особин, за якими ретельно стежить їх мати протягом перших трьох років їх життя. Що ще раз показує сильно розвинений у вовчиці материнський інстинкт.

Категорія: Екологія | Переглядів: 728 | Додав: proffessor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Категорії розділу
Законодавча база [3]
Фільми та Відео [1]
Екологія [12]
Цікаве про ліс [20]
Пошук
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 15