Четвер, 16.05.2024, 15:54
Вітаю Вас Гість
Головна

Реєстрація

Вхід

RSS
Головна » 2011 » Листопад » 9 » Ліси Амазонки багаті різноманіттям живої природи
21:06
Ліси Амазонки багаті різноманіттям живої природи

Десятирічне дослідження проведене спеціалістами Всесвітнього фонду захисту дикої природи (WWF) показало, що ліси Амазонки мають дивовижну і неймовірну біологічну різноманітність.

В результаті досліджень з 1999 по 2009 рік, вченим вдалося відкрити більше 1000 нових видів рослин і тварин. Такий великий проміжок часу дозволив досить добре вивчити основні особливості та спосіб життя нових представників живої природи, таких як 5-метрова анаконда, велика зубатка, яка харчується мавпами, яскраво-синій павук, який здатний прокусити шкіру, нові змії сімейства Elapidae (найотрутніші на Землі), отруйні жаби, та багато-багато інших тварин і рослин.

Всього під час досліджень було виявлено 637 рослин – нові види ананасу, лілії, соняшнику, яблуні, та інші. Також близько 500 павуків, 257 риб, 39 ссавців, 24 види отруйних жаб та 55 рептилій.

За словами представника WWF Франсіско Руїса, зараз багаті ліси амазонки перебувають під загрозою зникнення. Вони знищуються в даному регіоні через діяльність лісопереробних комбінатів та вирубку лісу під сільськогосподарські угіддя.

Результати дослідження були представлені під час саміту ООН в Японії.


Категорія: Екологія | Переглядів: 600 | Додав: proffessor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Категорії розділу
Законодавча база [3]
Фільми та Відео [1]
Екологія [12]
Цікаве про ліс [20]
Пошук
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 15