Четвер, 16.05.2024, 18:45
Вітаю Вас Гість
Головна

Реєстрація

Вхід

RSS
Головна » 2011 » Листопад » 9 » Багато видів тварин і рослин перебувають на межі вимирання.
21:04
Багато видів тварин і рослин перебувають на межі вимирання.

Автори нещодавно виданої Червоної книги стверджують, що біологічне різноманіття Землі може значно скоротитися. На їх думку, кожен п’ятий вид тваринного і рослинного світу перебуває на межі вимирання. Більш того, фахівці говорять, що ситуації все більше загострюється.

Глобальний список зникаючих і рідкісних видів флори та фауни був представлений в Японії на конференції з біорізноманіття, яка проходить під егідою ООН.

У даний час, найбільшій загрозі серед тварин піддаються амфібії. Згідно Червоної книги майже 41% представників даного класу можуть назавжди зникнути з лиця Землі. Також приблизно 13% птахів є такими, яким загрожує небезпека.

Найчисленніші втрати тварин і рослин екологи спостерігають на територіях Південно-Східної Азії. Тут дуже швидко зникають ареали проживання різних видів через масову вирубку лісів під сільськогосподарські потреби, а також під вирощування культур з яких виготовляють біологічне паливо.

Також варто наголосити, що завдяки спеціальним заходам по збереженню видів, вдалося отримати і деякі позитивні результати. За словами представників Міжнародного союзу охорони природи, екологи вже зберегли життя великої кількості різних птахів. Наприклад, каліфорнійський кондор – дуже рідкісний вид птахів уже не знаходиться під загрозою вимирання.

Категорія: Екологія | Переглядів: 920 | Додав: proffessor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Категорії розділу
Законодавча база [3]
Фільми та Відео [1]
Екологія [12]
Цікаве про ліс [20]
Пошук
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 15